+36 30 2222 777 Térkép

Obama elnök fél a gyökérkezeléstől?

Minden bizonnyal, hisz az idei kongresszusi évértékelő beszédében (State of the Union address) azt mondta, sok kihívás előtt áll az amerikai nép, de a gyökérkezeléstől való félelem nem tartozhat ezek közé.

Az Amerikai Endodontusok Egyesülete persze ráharapott a szakmájukba vágó megjegyzésre és kijelentették, hogy az elnök valószínűleg nem szándékosan, de megerősít egy téves beidegződést a gyökérkezelések népszerűtlen voltát illetően. Az egyesület a gyökérkezelésekkel foglalkozó specialistákat tömöríti és álláspontjuk szerint a beavatkozástól nem kell félni. Remélik, hogy az elnök és a lakosság is tájékozottabb lesz fogászati egészsége érdekében.

A legtöbb gyökérkezelés nem jár kellemetlen élménnyel és ezt alátámasztják egy 2009-es felmérés erdményei, mely szerint a gyökérkezelésen átesett páciensek döntő többsége pozitív kicsengésű szavakkal írja le élményeit. Egy korábbi felmérés szerint azok, akik endodontus (a fogorvos, aki gyökérkezelésre specializálódik) által végzett gyökérkezelésen esnek át, hatszor valószínűbb, hogy fájdalommentesnek írják le a fog kezelését, mint azok, akik sosem élték át a folyamatot.

fogorvos gyökérkezelés szájsebészet blog hírlevél esztétikai XII fémmentes

Alapvető igazság, hogy a gyökérkezelés nem fájdalmat okoz, hanem megszünteti a fájdalmat. A folyamat során a fogorvos eltávolítja a fog belsejéből a fertőzött szöveteket és helyüket kifertőtlenítve, hermetikusan lezárja. A fog így alkalmas lesz koronák vagy egyéb esztétikus restaurációk elhelyezésére és még hosszú éveken át szolgálhatja a megfelelő rágóképességet, esztétikát.

Hozzáértő kezek a megfelelő technika birtokában a beavatkozást az eddig tapasztalt (és a barátoktól, ismerősöktől hallott) módszerekhez képest gyorsabban és kényelmesebben végzik el. Várjuk Önt, Elnök Úr!

Kapcsolódó oldalunk: Gyökérkezelés

Forrás: aae.org