+36 30 2222 777 Térkép

Infekciókontrol

Kiemelkedően fontos számunkra, hogy a rendelőben zajló kezelések alkalmával mind a páciensek, mind a kezelő személyzet fertőzések szempontjából a legnagyobb biztonságban legyenek. A minden munkatársunkra vonatkozó szigorú infekciókontroll szabályozást az ÁNTSZ ellenőrizte és hagyta jóvá. Ennek megfelelően adta ki a DENTUS - A fogorvos működési engedélyét, mely általános fogorvosi szakellátásra, szájsebészeti szakellátásra és éberszedáció (altatás) alkalmazására vonatkozik.

A fogorvosi/szájsebészeti beavatkozásokkal kapcsolatos óvintézkedések magukban foglalják:

- egyszer használatos gumikesztyű, arcmaszk, szemüveg

- egyszer használatos steril sebészeti eszközök használatát

- fertőtlenítő szappan

- kémiai felületfertőtlenítők munkafelületekre, kezelőegységre, padló- és falfelületekre

- kémiai fertőtlenítők és sterilizálás munkaeszközökön történő alkalmazását.

A teljesen természetes módon egyszer használatos eszközökön túl elmondhatjuk, hogy minden, korábban textilekkel megoldott esetben újrahasznosított, papíralapú, eldobható eszközöket használunk: ilyenek a nyálkendők vagy a kéztörlők. Az orvosi munkában érzékelőkkel működtetett csaptelepek, kézfertőtlenítő szappan és papírtörlő adagolók működnek, melyekkel kiváltható az ezen eszközökkel történő érintkezés bemosakodáskor.

Az Ön számára esetleg túl hosszú várakozás az előző páciens távozása és az Ön behívása között is a teljes kezelőegység, a rendelői felületek és eszközök komplett fertőtlenítésével, használt eszközök eltávolításával és újak kihelyezésével telik. Megértését köszönjük!

Sebészi beavatkozásokhoz sterilen csomagolt műszereket használunk, melyeket a csírátlanítási technikában vezető Melag cég autoklávjában sterilizálunk. Az autokláv egy olyan berendezés, mely hő, gőz és nyomás segítségével pusztítja el a baktériumokat és vírusokat. Az így csomagolt és sterilen tartott műszerek hosszú ideig felhasználhatók és a folyamat megbízhatóságát hatósági laboratóriummal rendszeresen felülvizsgáltatjuk.

A legjobb védekezés a fertőzésekkel szemben az információ! Minél többet tud kezelési körülményeiről, annál megalapozottabb döntést hozhat egészségi állapotáról. Minden információt megadunk Önnek, hogy nyugodt szívvel vethesse alá magát a kezeléseknek. Kérjük, tegye ezt Ön is, ez mindannyiunk érdeke!

A veszélyes hulladékok kezelése is szabályozott rendszerben történik, melyek elszállításáról és megsemmisítéséről szerződött partnerünk gondoskodik.

Rendelőnkben az előírásokon túlmenően is igyekszünk környezet-tudatosan működni. A keletkező papírhulladék mérséklése és élő fák megóvása érdekében a szükséges egészségügyi dokumentációnak csak egy példányát nyomtatjuk ki archiválásra, az Ön példányát elektronikus levélben küldjük meg. Kérjük Ön is fontolja meg, hogy szükséges-e kinyomtatni azt.