+36 30 2222 777 Térkép

Technikai eszközök, berendezések

Amennyiben Önt érdeklik a technikai részletek, szívesen bemutatjuk felszerelésünk érdekes elemeit.

A DENTUS-nál az egyik legismertebb német gyártó, a KaVo cég fogorvosi kezelőegységeit használjuk. Tapasztalataink alapján hosszútávon megbízhatóan működő, az orvos és asszisztense számára praktikus funkciókkal ellátott „székek” biztosítják az ergonómikus munkavégzés alapfeltételeit. Az ún. garázsos verzió eltünteti a székben helyet foglaló páciens szeme elől a különböző fúrók nemkívánatos látványát.

A fogorvosi munkához elengedhetetlenül szükséges röntgenfelvételek készítéséhez digitális készülékeket használunk. A GENDEX cég intraorális röntgenjével kisfevételeket készíthetünk egyes fogakról, míg az Orthopantomograph készülékével panoráma, ráharapásos és izületi felvételeket készíthetünk. Túl azon a nagyon fontos előnyön, hogy a készülék a hagyományos filmes technika sugármennyiségének töredékével dolgozik, a páciens számára is rögtön nyilvánvaló lehet a felvételek azonnali elemzésének (szükség esetén más szögből való megismétlésének) lehetősége. A speciális feldolgozó szoftverrel az elkészült felvételek a legkülönbözőbb elemzéseken eshetnek át, ezáltal segítve a gyorsabb, pontosabb diagnózis felállítását. A felvételek számítógépen történő tárolása és visszakereshetősége szintén gyorsítja a kezelést.

Munkáink minél pontosabb kivitelezése érdekében a fogakon végzett preparálás (fúrás, csiszolás) nagyítás mellett zajlik. Ezt minden esetben segíti egy mennyezeti műtéti lámpa, mely árnyékmentes megvilágítást ad és fénye a szabadtéri fényviszonyokat reprodukálja, ami a fogszínválasztásnál kiemelt fontosságú. Amennyiben a műtéti lámpa fénye nem lenne elegendő, az orvos szemüvegén található nagyító és LED lámpa segíti a precíziós munkát.

Napjaink fogorvosi beavatkozásainál elsődleges a fog megtartására irányuló kezelések alkalmazása. A gyökérkezelés célja pont ez és már ez sem kell, hogy fájdalmas legyen. Sikerességét azonban csak az eljárást alapjaiban megváltoztató eszköz használatával tudjuk növelni. Rendelőnkben az e téren kiemelkedő japán Morita cég berendezése működik. A műszer elektronikus úton méri meg a gyökércsatorna hosszát, automatikus motorjával addig tágítja, míg a beállított nyomatéknak megfelelően nem érez szorulást, vagy a szintén előre beállított értéknek megfelelően tizedmilliméteres pontossággal nem érzi a megfelelő hosszt. A fog belsejében történő előrehaladást grafikus kijelzőn mutatja az orvos számára.