+36 30 2222 777 Térkép

Állapotfelmérés és fogkő-eltávolítás

Részletes állapotfelmérés, igény esetén fogkő eltávolítással

Fontos időt fordítani arra, hogy megismerjük az aktuális fogazati állapotát, tisztázzuk az Ön elképzeléseit, meghallgassuk elvárásait! Ez az első lépés abban a folyamatban, melynek vége az Ön szájüregi egészségének helyreállítása, az Ön megelégedésének elnyerése.

Ennek keretében időt szakítunk arra is, hogy új pácienseinkkel megismerkedjünk, elbeszélgessünk, hogy az orvos-beteg kapcsolatban oly fontos bizalmat kialakítsuk.

Visszatérő pácienseinknek rendszeres időközönként (átlagosan félévente) ajánljuk az ellenőrzést és a rendszeres professzionális fogtisztítást!

Menete:

  • Általános egészségi állapotára vonatkozóan kérdéseket teszünk fel, hiszen lehetnek olyan körülmények, melyek a fogászati kezeléseket befolyásolhatják.
  • Ellenőrizzük szájhigiénéjét, rákérdezünk szájápolási szokásaira, segítünk az egyéni szájhigiéne javításában, megőrzésében.
  • Gyors és fájdalommentes szájüregi rákszűrést is végzünk
  • Rögzítjük aktuális fogazati helyzetét, melyet grafikus formában, elektronikus úton megküldünk Önnek.
  • Szükség esetén digitális röntgenfelvételekkel (panoráma, intraorális röntgen, izületi és bitewing felvétel) egészítjük ki státuszát, melyeken szoftveres kiértékelést tudunk végezni.
  • Ezek után orvosa elmagyarázza Önnek diagnózisát és a szájüreg teljes egészségének helyreállításához javasolt kezelési lehetőségeket.

Ezek előnyeinek és hátrányainak megbeszélése, kiválasztása után orvosa személyre szabott, számítógépes kezelési tervet készít, melyet emailben megküldünk vagy nyomtatásban átadunk. Ebben a készítéskor fennálló diagnosztikus adatok összességét figyelembe vesszük és árajánlat formájában részletesen felsoroljuk a megvalósításhoz szükséges lépéseket.

Fogkő eltávolítás

A fogkőeltávolítás rendelőnkben több lépcsős, alapos folyamat, nem egy pár perces beavatkozást jelent:

  • Az ultrahangos gépi fogkőeltávolítást követően kézi utánsimítás következik, majd homokfúvós sópolírozással fejeződik be a folyamat.
  • Szintén része a megelőzésnek a páciensek ilyen irányú felvilágosítása, az egyéni szájhigiéne tökéletesítése.
  • Rendelőnkben elvégezhető a szájüregi plakk (lepedék) kimutatása, a páciens számára láthatóvá tétele és ezzel megkönnyítjük a nehezen elérhető területek tisztántartását.
  • Visszatérő pácienseinknél ellenőrizzük útmutatásaink eredményét és további motivációt adunk.

Új pácienseinknek az első találkozás alkalmával elvégzett bármilyen fogászati beavatkozás esetén az állapotfelmérés ingyenes!