+36 30 2222 777 Térkép

Állapotfelmérés

A DENTUS rendelőjében tett első látogatásakor Ön egy részletes állapotfelmérésen esik át. Ennek keretében időt szakítunk arra, hogy új pácienseinkkel megismerkedjünk, elbeszélgessünk. Az orvos-beteg kapcsolatban oly fontos bizalmát szeretnénk elnyerni: úgy hisszük, időt kell fordítani arra, hogy esetleges panaszait részletesen elmondja nekünk, fogazati állapotát megismerjük. Tisztázzuk az Ön elképzeléseit, meghallgatjuk elvárásait. Ez az első lépés abban a folyamatban, melynek vége az Ön szájüregi egészségének helyreállítása, az Ön megelégedésének elnyerése.

Általános egészségi állapotára vonatkozóan kérdéseket teszünk fel, hiszen lehetnek olyan körülmények, melyek a fogászati kezeléseket befolyásolhatják. Ellenőrizzük szájhigiénéjét, rákérdezünk szájápolási szokásaira, segítünk az egyéni szájhigiéne javításában, megőrzésében. Minden állapotfelmérésnek része egy gyors és fájdalommentes szájüregi rákszűrés, mellyel igyekszünk kiszűrni a hazánkban oly rossz statisztikákat eredményező elváltozásokat. A korai felismerés után szerencsére a legtöbb kórkép jó prognózist mutat.

Az első vizit során rögzítjük aktuális fogazati helyzetét, melyet grafikus formában, elektronikus úton megküldünk Önnek. Szükség esetén digitális röntgenfelvételekkel (panoráma, intraorális röntgen, izületi és bitewing felvétel) egészítjük ki státuszát, melyeken szoftveres kiértékelést tudunk végezni. Orvosa elmagyarázza Önnek diagnózisát és a szájüreg teljes egészségének helyreállításához javasolt kezelési lehetőségeket.

Természetes, hogy adott fogászati problémára több - a szakma szabályainak külön-külön megfelelő - megoldás is elképzelhető. Ezek előnyeinek és hátrányainak megbeszélése, valamint az Ön elképzeléseinek a helyreállításban történő alkalmazása után, orvosa személyre szabott, számítógépes kezelési tervet készít, melyet emailben megküldünk vagy nyomtatásban átadunk. Ebben a készítéskor fennálló diagnosztikus adatok összességét figyelembe vesszük és árajánlat formájában részletesen felsoroljuk a megvalósításhoz szükséges lépéseket.

Visszatérő pácienseinknek is ajánljuk a rendszeres időközönként (átlagosan félévente) történő ellenőrzést és rendszeres professzionális fogtisztítást.