+36 30 2222 777 Térkép

Fogászat altatásban - éberszedáció

Pácienseink gyakran meglepődve fogadják válaszunkat arra a viccesen feltett kérdésre, miszerint, lehetne-e a kezelést altatásban végezni: igen, lehet altatásban is! A rendelőnkben végzett ún. éberszedáció mindössze egy kellemes, bódult állapotot jelent, mi mégis csapatmunkában, felkészült szakszemélyzettel végezzük.

Kezelések altatásban - kinek ajánljuk?

-    túlzott garatreflexes (öklendezős) pácienseknek

-    nagyobb sebészi vagy hosszabb (2-3 órás) beavatkozás előtt álló pácienseknek

-    szorongó, nyugtalan, leküzdhetetlen félelemmel jelentkező pácienseknek

-    fogyatékkal élő pácienseknek

Mit fog tapasztalni?

-    altató szakszemélyzet által az alkar vagy kézfej vénájába kap altatót

-    kellemesen bódult, álmos állapotba kerül, de kommunikálni tudunk Önnel

-    a szükésges fogászati érzéstelenítés mellett megkezdjük fogászati-szájsebészeti ellátását

-    a beavatkozások befejeztével az anesztéziát felfüggesztjük, felébred

-    kisérőjével otthonába távozik, a nap hátralévő részében álmos lehet, emlékei a beavatkozásról eltűnnek

-    a következő nap teljes mértékben munkaképes lehet, a fogászati beavatkozás kelemetlenségeire nem emlékszik

Bejelentkezéshez kérjük kattintson ide.

Altatás a DENTUS-ban

Bizonyos indikációs körben szükség lehet a páciensek kezelés alatti bódítására. A DENTUS – A fogorvos Budapesten, a XII. kerületben működő fogorvosi rendelők közül elsőként szerezte be az ehhez szükséges hatósági engedélyt. Az eljárás az ÁNTSZ által ellenőrzött és jóváhagyott protokoll szerint zajlik. Aneszteziológus szakorvos (altatóorvos) közreműködésével, teljes körű állapotfelmérés után, előzetesen egyeztetett időben kerülhet sor az altatásra, melynek során intravénás gyógyszeradagolással alakítjuk ki az ún. éberszedációs állapotot. A pácienssel az altatás során mindvégig kommunikálni lehet, de az esetleges félelmek, kellemetlen reakciók elmaradnak, a kezelések könnyen elvégezhetők. Az egész folyamat mindössze egy rövidebb ébredési periódussal hosszabb, mint maga a fogászati beavatkozás, de a hazajutás biztonsága érdekében mindenképp kísérővel kell érkezni.

Fogászati kezelésekkel kapcsolatban igen gyakran felmerül a páciensek félelme, szorongása. Évtizedes gyakorlat és tapasztalat alapján állítjuk, hogy azon pácienseknél, akik saját esetüket nehéznek vélik és kezelésüket altatásban képzelik el, az esetek legnagyobb részében türelemmel, odafigyeléssel, empátiával sikerülhet a kezelés és csak a szakmai szemmel is bonyolult - főként szájsebészeti - beavatkozásoknál lehet szükség éberszedációs támogatásra. Az idő előrehaladtával az orvos és páciense között kialakuló bizalmi viszony már feledteti a kezdeti nehézségeket és akadálytalanul lehet a kezeléseket végezni. Az esetek egy kisebb részében azonban valódi orvosi indok is szólhat amellett, hogy a páciens ne élje át a kezelést, ne emlékezzen kellemetlen dolgokra.

Rólunk mondták

Köszönetet szeretnék mondani a Dentus-teamnek és különösen Csabának az odaadó és türelmes kezelésekért. Fogászati kezelésemet altatással végezték. Kedves, barátságos légkörben folyt a munka, profi körülmények közt. A teljesen fájdalommentes beavatkozások során, sok munka árán hozták helyre fogaimat. Ajánlom ezt a fajta beavatkozást mindazon pácienseknek, akik szeretnék fájdalommentesen meggyógyittatni fogaikat. Még egyszer köszönet a kiváló munkáért! Szabó Tamás

Kérjen időpontot konzultációra itt.

Ha Ön úgy érzi, hogy szüksége lehet altatásra a fogászati beavatkozások kiegészítésére, kérjen konzultációs időpontot recepciónkon. A konzultáció ingyenes, amennyiben a konzultáció alkalmával bármilyen egyéb kezelést végzünk Önnek. A fogászati kezelések előtt ajánlott lehet a fogtisztítás is, így akár ennek elvégzésével is ingyenes a konzultáció, az állapotfelmérés, a szájüregi rákszűrés.

A kezelésre való bejelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Vezetéknév:
Keresztnév:
Az Ön email címe:
Telefonszáma:
Preferált kezelési időpont:
Alternatív kezelési időpont:
Probléma leírása:
Ellenőrző kód: Captcha Nem tudom elolvasni. Kérek egy másik kódot!