+36 30 2222 777 Térkép

Fogászat altatásban

Pácienseink gyakran meglepődve fogadják válaszunkat arra a viccesen feltett kérdésre, miszerint, lehetne-e a kezelést altatásban végezni. A rendelőnkben végzett ún. éberszedáció mindössze egy kellemes, bódult állapotot jelent, mi mégis csapatmunkában, felkészült szakszemélyzettel végezzük.

Bizonyos szűk indikációs körben szükség lehet a páciensek kezelés alatti bódítására. A DENTUS – A fogorvos Budapesten, a XII. kerületben működő fogorvosi rendelők közül elsőként szerezte be az ehhez szükséges hatósági engedélyt. Az eljárás az ÁNTSZ által ellenőrzött és jóváhagyott protokoll szerint zajlik. Aneszteziológus szakorvos közreműködésével, teljes körű állapotfelmérés után, előzetesen egyeztetett időben kerülhet sor az altatásra, melynek során intravénás gyógyszeradagolással alakítjuk ki az ún. éberszedációs állapotot. A pácienssel az altatás során mindvégig kommunikálni lehet, de az esetleges félelmek, kellemetlen reakciók elmaradnak, a kezelések elvégezhetők. Évtizedes gyakorlat és tapasztalat alapján állítjuk, hogy azon pácienseknél, akik saját esetüket nehéznek vélik, és kezelésüket altatásban képzelik el, az esetek legnagyobb részében türelemmel, odafigyeléssel, empátiával sikerülhet a kezelés és csak a szakmai szemmel is bonyolult - elsősorban szájsebészeti - beavatkozásoknál lehet szükség éberszedációs támogatásra.

Fogászati kezelésekkel kapcsolatban igen gyakran felmerül a páciensek félelme, szorongása. Az esetek legnagyobb részében ez empátiával, megfelelő kommunikációval leküzdhető és a kezelések megkezdhetők. Az idő előrehaladtával az orvos és páciense között kialakuló bizalmi viszony már feledteti a kezdeti nehézségeket és akadálytalanul lehet a kezeléseket végezni. Az esetek egy igen kis részében azonban valódi orvosi indok is szólhat amellett, hogy a páciens ne élje át a kezelést, ne emlékezzen kellemetlen dolgokra. Rendelőnk az ilyen helyzetek megoldására is felkészült: Budapesten, a XII. kerületben, elsőként kaptunk hatósági engedélyt a fogorvosi ellátás aneszteziológiai kiegészítésére. Ennek értelmében, amennyiben szükséges, aneszteziológus szakorvos (altatóorvos) felügyelete mellett páciensünk intravénás úton ún. éberszedációs állapotba kerül, melynek során a fogorvosi, szájsebészeti beavatkozás a legcsekélyebb kellemetlen érzés és fájdalmas emlékek nélkül elvégezhető. A folyamat során pácienseink mindvégig megtartott reflexekkel és kommunikatív állapotban maradnak az altatóorvos folyamatos ellenőrzése alatt. Az egész folyamat mindössze egy rövidebb ébredési periódussal hosszabb, mint maga a fogászati beavatkozás, de a hazajutás biztonsága érdekében mindenképp kísérővel kell érkezni. Ha Ön úgy érzi, hogy szüksége lehet altatásra a fogászati beavatkozások kiegészítésére, kérjen konzultációs időpontot recepciónkon.

A kezelésre való bejelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Vezetéknév:
Keresztnév:
Az Ön email címe:
Telefonszáma:
Preferált kezelési időpont:
Alternatív kezelési időpont:
Probléma leírása:
Ellenőrző kód: Captcha Nem tudom elolvasni. Kérek egy másik kódot!