+36 30 2222 777 Térkép

Tanácsok fogfehérítéshez

Ahhoz, hogy a fogfehérítés eredményével elégedettek legyünk, illetve, hogy minimalizáljuk a felmerülő kellemetlenségeket, célszerű bizonyos szabályokat betartani. Mivel ez egy ún. otthoni fogfehérítés, a páciens maga irányíthatja a kezelés menetét, természetesen megfelelő orvosi felügyelet és instrukciók mellett.

A folyamat általában 2-3 hétig tart. A fehérítés teljes ideje alatt, valamint utána pár hétig kerülendők azok az ételek és italok, amelyek sok színezőanyagot tartalmaznak. Ilyenek pl. a kávé, tea, vörösbor, kóla, valamint az olyan ételek, amelyek sok pirospaprikát tartalmaznak. Természetesen ide tartozik a dohányzás is! A fehérítés ideje alatt az átmenetileg kissé megbomló szerkezetű zománcba könnyebben beleivódnak ezek a pigmentek, és ezzel ronthatják az esztétikai eredményt.

Érdemes megjegyezni, hogy szinte minden esetben kialakul egy átmeneti érzékenység, ami egyénenként változó intenzitású. Az otthoni fehérítés egyik legnagyobb előnye ilyenkor mutatkozik meg, hiszen a páciens itt maga tud beavatkozni: ha érzékenységet tapasztal, egy-két napra felfüggesztheti a fehérítést, majd, amikor a nyálból, érzékenységcsökkentő fogkrémekből stb. visszaépülnek az ásványi anyagok a fogba és csökken az érzékenység, nyugodtan folytatható a kezelés.

Az átmeneti érzékenység gyorsabban csökkenthető, ha valamilyen „érzékenységet csökkentő” (sensitive megjelölésű) fogkrémet használunk, illetve kerüljük az extrém ingereket (nagyon hideg, forró, nagyon édes stb.).

Rendelőnkben, a fehérítő anyag átadásakor természetesen még részletesebb tájékoztatást nyújtunk mindenkinek és szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésére.

Eredményes, panaszmentes fehérítést kívánunk!