+36 30 2222 777 Térkép

Az implantátumok ma már a fogászat mindennapjaihoz tartoznak…

A legtöbb ember tart attól, hogy idegen anyag kerüljön a szervezetébe, legyen szó akár gyógyszerről, akár implantátumokról. Azonban nemzetközi kutatási adatokkal is alátámasztott tény, hogy a szigorú előírások pontos betartása esetén az implantológia napjaink egyik legmegbízhatóbb fogászati eljárása lett. Szakembereink kiterjedt tudásának és tapasztalatának köszönhetően, Ön újra azt a kényelmet érezheti, amit saját, egészséges fogai biztosítottak.

Műgyökér beültetés - fogimplantátumok - kinek ajánljuk?

-    baleset következtében elvesztett egy vagy több fog pótlására

-    fogágybetegség következtében elvesztett fog(ak) pótlására

-    teljes foghiány esetén

-    kényelmetlen, nehezen rögzülő fogsor, protézis stabilizálására

-    előretekintő megoldás azonak, akik a foghiányok területén a csont sorvadását szeretnék megakadályozni

Mit nyújtunk?

-    felkészült szakembereket, megfelelő gyakorlattal

-    szükség esetén szájsebész szakorvost, altatóorvost

-    digitális röntgenek (panoráma is) helyben

-    szükség esetén CT diagnosztika, kiértékelés, tervezés

-    körültekintő műtéti előkészítést

-    részletes felvilágosítás az egyedi esetről, hogy Ön a legjobb döntést hozza meg

-    fájdalommentes beavatkozást

-    ellenőrzött, dokumentált, világmárkájú implantátumok és kiegészítő alkatrészek Németországból

-    szükség esetén a csontpótló beavatkozások több típusát

-    részletes műtét utáni tanácsok a gyorsabb, panaszmentesebb gyógyulás érdekben - írásban átadva

Bejelentkezéshez kérjük kattintson ide.

Az implantációról röviden

Az implantáció az 50-es évek óta alkalmazott, Magyarországon a 80-as években bevezetett és az ezredfordulótól rutinszerűen alkalmazott eljárássá vált. Aktuális irodalmi adatok szerint 98-99% körül van a sikeres implantátumok aránya, fontos azonban hangsúlyozni, hogy az élethosszig tartó (hosszútávú) sikerhez a páciensek együttműködésére is szükség van.

Világmárkájú implantátumok

A páciensek legtöbbször nem tudják, hogy milyen márkájú, gyártmányú implantátumok kerülnek a szervezetükbe. Mivel autót, TV-t, hűtőgépet is úgy vásárolunk, hogy tisztában vagyunk a márkájával, alapvető tulajdonságaival, az implantátumaikról is a lehető legtöbb információt rendelkezésükre bocsájtjuk. A műtét után implant útlevelet kap, melyben a beültetett műgyökerek legfontosabb jellemzői szerepelnek, hogy ha a világ bármely részén segítégre szorulna, megfelelő ellátást kaphasson.

Rólunk mondták

Szeretném mindenkinek megköszönni a közel 2 éves kezelés alatt kapott figyelmet, a szakmai gondosságot és nem utolsósorban a hozzám való türelmet és kedvességet. Miután az implantátumok és a csontpótlás ennyi időt vett igénybe, ebben az időszakban megismerkedtem a fogászati technológiák jelentős részével :) és most - ahogy a ragasztó megszáradt és „élesben” kipróbálhattam a fogaim - a végeredmény minden reményem felülmúlja. A tapasztaltak alapján bátran ajánlom a rendelőt a barátaimnak (már járnak is páran), pedig fogorvos és könyvelő esetében ez nagy merészség :) Üdvözlettel: SzJJ

Mi várható az implantáció után?

Pácienseink legtöbbször meglepődnek, hogy maga a beültetés folyamata milyen gyors, a gyógyulás milyen problémamentes.

Kérjen időpontot konzultációra

A konzultáció ingyenes, amennyiben a konzultáció alkalmával bármilyen egyéb kezelést végzünk Önnek. Egy műgyökér beültetés, implantáció előtt ajánlott lehet a fogtisztítás is, így akár ennek elvégzésével is ingyenes a konzultáció, az állapotfelmérés, a szájüregi rákszűrés.

Bejelentkezéshez kérjük kattintson ide.

 

Bővebb információk:

Implantátumok egy életre - biztonságos?

Az implantációval kapcsolatban leggyakrabban felmerülő „kilökődés” kérdését külön kell választani az emberi szervek átültetésével kapcsolatban emlegetett „kilökődéstől”. Ez utóbbi esetben ugyanis a beültetett szervet a gazdaszervezet idegennek ismeri fel, immunreakciót indít ellene, védekezik, melynek során a beültetett szerv sejtjeinek működése leáll, a szerv elhalhat, kilökődhet. Az implantátumok esetében ilyen reakció nem lép fel, mert a szervezet „észre sem veszi” a titán csavart. Az esetek igen kis százalékában (sebészi statisztika: 1-2%) mégis stabilitásukat vesztő implantátumok esetében azonban egész más folyamatok állnak a háttérben: az implantátum nyaka körüli elégtelen tisztítás miatt felgyülemlő lepedék gyulladást okoz, mely - épp a szervezet védelme érdekében – a nyálkahártya gyors terjeszkedését okozza. Ez a hámszövet „körbenövi” az implantátum „gyökerét”, mely ezáltal elveszti csontos rögzülését, az implantátum„kilökődik”. Hogy az ilyen esetek előfordulását minimalizáljuk, a sebészi beavatkozás - gondos tervezést követően - a legnagyobb körültekintéssel zajlik, majd egy igen részletes útmutatót adunk át paciensünknek, hogy közvetlenül a műtét után mire legyen tekintettel. Az implantációk sikerességének szintén része az egyéni szájhygiénében alkalmazandó új eszközök és módszerek ismertetése.

Az implantátumok sikeres beültetését és rövidtávú használatát követően kialakuló "kilökődések" két fő okra vezethetők vissza:

1.  tervezési hiba miatt túlterhelt műgyökér, illetve

2.  higiéniai okokból kialakuló periimplantitis (implantátum körüli gyulladás).

Az első eset elkerülhető a szigorú tervezési szabályok betartásával: a mi sikerünk csak hosszútávon siker, ezért a tervezésben kompromisszum nincsen! Ez a páciens számára azt jelenti, hogy ha adott pótlás elkészítéséhez a szabályok szerint szükséges darabszámú implantátumot nem tudjuk beültetni (csontkínálat, költségek, stb.), akkor nem kevesebb implantátumra készítjük el a pótlást, mert idő előtt elvesztenénk, hanem másik megoldást keresünk!

A második ok elkerülhető a páciens megfelelő tájékoztatásával: a szükséges fogtisztító eszközök bemutatásával és azoknak a páciens részéről történő lelkiismeretes használatával, majd rendszeres rendelői ellenőrzésével.

Összességében elmondható, hogy az implantáció a fogászatban alkalmazott módszerek egyik legbiztosabb típusa, a vele járó kellemetlenségek és kockázatok mára szinte elhanyagolhatóan kicsik, viszont hosszú távú megbízhatósága kiemelkedő.

Az implantációról röviden

A fogászati implantáció a fog gyökerének és az azt rögzítő szöveteknek a mesterséges helyreállítása, ezért nevezhetjük műgyökérnek vagy beültetett fognak. A fogászati implantátum beültetésének célja, hogy olyan felépítményt hordozzon, mely megjelenésében, feladatában fogat vagy fogak csoportját utánozza, helyettesíti. Manapság az egyetlen - a tudomány álatal is - elfogadott implantátum típus az ún. osseointegrált titán csavarimplantátum: ezek olyan felületkezelt titán csavarok, melyek közvetlenül a fogakat is rögzítő csontban kerülnek elhelyezésre és gyógyulásuk során a csontsejtek belenőnek a műgyökér felszínének mikroszkopikus réseibe, stabilan rögzítve azt.

Az implantáció napjainkra igen fejlett, több évtizedes múlttal rendelkező beavatkozás típus lett. Sok olyan foghiányt oldunk meg implantátumra épített rögzített pótlással, amit nélküle csak kivehető protézissel lehetne, illetve kivehető fogpótlást tudunk olyan stabillá tenni, mintha ragasztott fixpótlás lenne. A folyamat során egy, a szervezet számára nem idegenként felismert, titán csavar kerül az állcsontban rögzítésre.

A művelet gyors, kíméletes, fájdalommentes:

Az implantációs pótlás készítésének lépései:

 • előkészítés
  • konzultáció, röntgen (CT), tervezés
 • műtét
  • helyi érzéstelenítés
  • minimális metszés az ínyen
  • az implantátum fészkének kialakítása fúrókkal
  • az implantátum csavar behelyezése
  • varratok elhelyezése, tájékoztatás
 • varratszedés
  • 7-10 nap után varratszedés
  • szükség esetén ideiglenes pótlás készítése
 • felszabadítás
  • 2-8 hónap után az implantátum feltárása helyi érzéstelenítéssel, gyógycsavar behelyezése
 • fogpótlás elkészítése
  • újabb 2 hét elteltével lenyomatvétel a felépítmény behelyezésére és pótlás elkészítésére

Fontos: kérjük jelezze kezelőorvosának, ha Ön:

-    cukorbeteg

-    erős dohányos

-    alkoholbeteg

-    besugárzást és/vagy kemoterápiát kapott

-    csontritkulásra gyógyszert kapott (az oszteoporózis önmagában nem ellenjavallat)

-    bármilyen egyéb szisztémás betegségben szenved, ill. rendszeresen gyógyszert szed

Mi várható az implantáció után?

A beavatkozás után egy-két napig elképzelhető, hogy jegelésre, esetleg fájdalomcsillapítóra lehet szüksége, de semmiképp nem fogja zavarni a mindennapi teendőiben, életvitelében. A szájában változást nem fog észlelni, mert a 7-10 nap múlva eltávolított varratok után, a gyógyult íny alatt zajlik a csontos rögzülés. Ennek ideje - szélső értékeket figyelembe véve - 3 és 12 hónap között mozog, melyet a behelyezéskor tudunk pontosítani. A csontos rögzülés után fog igazán változást érezni, ekkor ugyanis a rögzített pótlások (koronák, hidak) változatos fajtáit fogjuk tudni ráépíteni, és Önnek ismét a saját fogaihoz mind esztétikában, mind funkcióban hasonló fogai lesznek. A gyógyulás idejére, szükség esetén, természetesen ideiglenes pótlásokat tudunk tervezni.

Világmárkájú implantátumok és kiegészítő alkatrészek

Az orvosok számára számtalan implantátum gyártó terméke érhető el a magyar piacon. Ezek között vannak világmárkák, komoly tudományos háttérrel és olyan (főként távolkeleti) márkák, melyek csak ideig-óráig próbálják gyártókapacitásaikat a fogászati implantológiában is hasznosítani. Ismerve ezt a kínálatot és figyelembe véve az implantológiában nemzetközileg aktuálisan elfogadott irányelveket, úgy döntöttünk, hogy a német Dentsply cég 30 éves kutatás-fejlesztésre alapozott gyártmányát, az Ankylos implantátumot használjuk.

http://inspiration.dentsplyimplants.com/category/in_focus/

A Dentsply Ankylos a bizonyítékon alapuló fogászat (Evidence based dentistry) keretében fejlődik. A gyártó több olyan technológiai újítást vezetett be, melyet más gyártók is sorra vesznek át. Az implantátumokra élethosszig tartó garanciát adnak és Magyarországon hivatalos forgalmazó látja el az orvosok felé a háttértámogatást (support).  Elmondható, hogy a speciálisan felületkezelt csavaroktól kezdve az egyszerű sebészi és protetikai felhasználhatóságig számos olyan szempont van, melyek az Ankylos implantátumot egy értékes márkává teszik és bátran ajánljuk pácienseinkenk csak úgy, mint családtagjainknak.

A kezelésre való bejelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot!

Vezetéknév:
Keresztnév:
Az Ön email címe:
Telefonszáma:
Preferált kezelési időpont:
Alternatív kezelési időpont:
Probléma leírása:
Ellenőrző kód: Captcha Nem tudom elolvasni. Kérek egy másik kódot!