dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

A fogorvos gyógyító-megelőző munkájában viszonylag új fegyver a rendelőben elvégezhető gyors nyálteszt.

Egy pár lépésből álló vizsgálatsorral kideríthető, hogy a páciensnek elegendő-e a nyáltermelése, nyálának összetétele megfelelő-e. Mindaddig, míg a szájban zajló biokémiai folyamatok egyensúlyban vannak, elmondható, hogy a száj egészséges. Ezen folyamatok kulcsszereplője a nyál, mely különböző összetevőinek köszönhetően képes visszaállítani ezt az egyensúlyt.

A táplálkozással összefüggő savhatást például a nyál képes közömbösíteni, nem megfelelő pufferkapacitása esetén azonban gyakoribb lehet a fogszuvasodás. Ez még tökéletes szájápolás esetén is fontos információ lehet, mert fogvédő krémekkel (pl.: GC MI Paste+) a fogak megvédhetők.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.