dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Fogmosáskor a következő szempontokat érdemes figyelembe venni:

  • A kemény sörtéjű fogkefe és a rossz fogmosási technika kombinációja a fog kopásához és ínyvisszahúzódáshoz vezethet. Használjon puha, legömbölyített sörtéjű fogkeféket, hogy elkerülje a fogíny károsodását.
  • Az új fogkefék hatékonyabban távolítják el a lepedéket, ezért a fogkeféket legkésőbb három havonként ki kell cserélni, ahogy a fogorvosok is ajánlják. Előbb is szükségessé válhat a fogkefe cseréje, ha a sörték elhasználódnak, azaz szétállóak lesznek, vagy felrostozódnak.
  • Fognyaki érzékenység esetén használjon erre a célra kifejlesztett „Sensitive” megjelölésű fogkrémet, mely speciális, a dentincsatornákat eltömítő hatóanyagot tartalmaz. A csatornák feltöltése ezzel a hatóanyaggal gátolja a fájdalominger fogbél irányába történő tovaterjedését, ezáltal csökkenti az érzékenységet.
  • Az antibakteriális hatóanyagot tartalmazó fogkrémek gátolják a lepedék baktériumainak szaporodását, így csökkentik a fogszuvasodás és az ínygyulladás kialakulásának esélyét.
  • Éjszakai fogcsikorgatás, a fogak állandó szorongatása, esetleg egyéb harapási rendellenességek esetén kérje fogorvosa segítségét, mert harapásemelő készülékre lehet szüksége. Evvel csökkenthető a fogakra eső káros terhelés.
  • Nagyon intenzív érzékenység esetén további fogvédő krémek (fogorvosi rendelőben beszerezhető) és ecsetelő lakkok (fogorvos alkalmazza) használata is szükséges lehet.
  • Az érzékennyé vált fognyaki részek esztétikus töméssel való ellátását csak igen kifejezett, más módon nem kezelhető panaszok, vagy komoly esztétikai hátrányok esetén ajánljuk.
  • Bármilyen furcsának is tűnhet, savas ételek-italok fogyasztása után legalább egy órán át NE mosson fogat, hanem igyon ásványvizet vagy rágjon rágógumit, hogy serkentse a jótékony nyáltermelést.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.