dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

A fémmentes fogpótlások között is említhetjük azt a speciális rögzített fogpótlást, mellyel bizonyos foghiányok ugyan pillérfogak felhasználásával, de azok lecsiszolása nélkül helyreállíthatók. Ebben az esetben a foghiányt határoló pillérfogakban már meglévő tömések, szuvasodások kerülnek kitakarításra, eltávolításra és az így szabályosan kialakított üregekbe fog a hidat rögzítő kiegészítés befeküdni – inlay híd.

A fogpótlások tervezése összetett folyamat!

Tervezéskor számos szabályt kell betartani, ezért kizárólag a fogak számának és helyzetének ismerete (pl. panoráma röntgen alapján) nem elegendő. A szakmailag helytálló pótlás elkészítéséhez minden esetben szükség van szájvizsgálatra, a pácienssel történő személyes konzultációra, a kórelőzmények felvételére.

A rögzített pótlások elkészítését leggyakrabban a hiányzó fogak száma akadályozza, ilyenkor a kézenfekvő kivehető fogpótlást implantációs megoldással válthatjuk ki, amiről itt olvashat bővebben.

A csiszolás nélküli hidak előnye

  • Elmondható, hogy a csiszolás nélküli hidak a lehető legtöbb saját foganyag megkímélésével készülnek.
  • Ez a pótlás készülhet nemesfémre égetett porcelánból is,
  • de az esztétikai igényeket is maradéktalanul kielégíti a hibrid kerámiából vagy cirkonból készülő fémmentes csiszolás nélküli híd.

Hibrid kerámia választása esetén a híd merevítését üvegszálas rostok adják, de felhasználási területe a korlátozott teherbírás miatt egyre szűkül.

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.