dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Önnek esetleg vérzik az ínye fogmosáskor? Gondolt már arra, hogy a probléma felszámolható? Munkánk fontos részét képezi a fogazati-szájüregi elváltozások megelőzése!

Nyilvánvaló, hogy sokkal egyszerűbb, kíméletesebb és nem utolsó sorban olcsóbb, ha fogazatunkon csak megtartó kezeléseket kell végezni és nem helyreállító beavatkozásokat.

Tudta, hogy a 35 év feletti felnőttek több fogat veszítenek el fogágybetegség miatt, mint szuvasodás miatt?

Ezek a folyamatok a páciens számára is könnyen észrevehető ínyvérzéssel kezdődnek. Éppen ezért rendelőnkben komoly hangsúlyt fektetünk a fogágy, a fogakat tartó szövetek épségének megőrzésére.

  • Ez gondos körültekintéssel kezdődik,
  • majd alapos fogtisztítással,
  • fogkőeltávolítással folytatódik.

A fogkőeltávolítás rendelőnkben nem egy pár perces beavatkozást jelent, hanem gondos kezelést:

  • ultrahangos gépi fogkőeltávolítást követően,
  • kézi utánsímítás következik,
  • majd homokfúvós sópolírozással fejeződik be a folyamat.

Szintén része a megelőzésnek a páciensek ilyen irányú felvilágosítása, az egyéni szájhigiéne tökéletesítése. Rendelőnkben elvégezhető a szájüregi plakk – lepedék - kimutatása, a páciens számára láthatóvá tétele és ezzel megkönnyítjük a nehezen elérhető területek tisztántartását. Visszatérő pácienseinknél ellenőrizzük útmutatásaink eredményét és további motivációt adunk. A felnőttkori megelőzés fontos része - az egyéni szájhigiéne tökéletesítésén túl - a rendszeres ellenőrzés, a professzionális rendelői tisztítás.

Szükséges a félévenkénti kontroll

A félévente történő ellenőrzések alkalmával fény derülhet a legapróbb, kezdődő, még panaszt távolról sem okozó szuvasodásokra, melyek ebben az állapotukban akár egyszerű fogvédő krémek (nem fogkrém!) használatával meg is tarthatók ilyennek, elkerülve a fogfúrást!

Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.