dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

Gyökérkezelés tizedmilliméteres pontossággal

Rendelőnkben minden körülmények között a saját fogazat megtartására törekszünk, és ennek a törekvésnek igen fontos eleme a gyökérkezelés.

A fogazat megtartására érdekében - bármilyen kellemetlen élmény fűződik korábbi, hasonló beavatkozásokhoz -, a gyökérkezelést mindenképpen szükséges számba vennünk a lehetőségek között.

Gyökérkezelésre több esetben is sor kerülhet, például:

  • fájdalmas - begyulladt - fog esetén a páciens fájdalmának azonnali megszüntetése céljából;
  • nagyon mély szuvasodások ellátásakor a következményes fogbélgyulladás megelőzése miatt;
  • korábban elhalt - gyökércsúcs körüli cisztával diagnosztizált - fogak esetében a góc megszüntetése céljából.

A gyökérkezelés folyamata két alapvető részre osztható:

  • az első fázisban a fog belsejében található üreg és gyökércsatornák kitisztítása, feltágítása, fertőtlenítése történik; ez gyakran többszöri gyógyszeres kezelést is jelent;
  • a második fázisban a kifertőtlenített csatornarendszer gyökértöméssel való ellátása, légmentes lezárása történik.

Mivel az egész folyamat a fog belsejében, egy nagyon szűk, a kezelőorvos számára szemmel nem látható helyen zajlik, alapvető fontosságú a gyökércsatorna hosszának pontos ismerete és precíz tágítása, vagyis kitakarítása. Korábban ezt kizárólag többszöri röntgenfelvételekkel és csak hozzávetőlegesen lehetett meghatározni.

Bejelentkezéshez kattintson ide

Gyökércsatorna bemérés a precíz és rövid kezelés érdekében

Rendelőnkben a digitális röntgenfelvételek mellett azonban kizárólag e célból elektronikus gyökércsatorna bemérő és tágító műszert alkalmazunk. E csúcstechnológiát képviselő berendezés tizedmilliméteres pontossággal határozza meg és teszi kijelzőjén láthatóvá a kezelőorvos számára a kérdéses munkahosszt, valamint a hozzá kapcsolódó motor segítségével fel is tágítja a csatornát állandó fordulatszám és nyomaték ellenőrzés mellett.

A művelet második fázisában elkészülő gyökértömés technikája olyan, hogy a későbbi beavatkozásokat nem nehezíti. A fog így még hosszú évekig természetes rögzítésével maradhat a helyén, szükség esetén gyökércsappal, koronával vagy más restaurációval tökéletes funkciót és esztétikát biztosítva tulajdonosának.

A gyökérkezelés kiegészítő beavatkozása lehet a rezekció, melyről itt olvashat.


Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.