dentus logo

+36 30 2222 777
1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.

A gyökércsúcs műtéti úton történő eltávolítását – amelyre többször gyökérkezelés kapcsán, azt kiegészítő eljárásként alkalmazunk – rezekciónak nevezzük.

A rezekció során - természetesen érzéstelenítés mellett - egy kis nyílást készítünk a fog gyökerének csúcsa körül, majd ezen keresztül eltávolítjuk a gyökér apró végét és az azt esetlegesen körülvevő gyulladásos részt, cisztát.

A rezekció elvégzésével megakadályozhatjuk, hogy az anatómiai okokból kezelhetetlen gyökerű fogat el kelljen távolítani, valamint hogy újabb gyulladás alakuljon ki rajta. Az esetleges gócbetegségek tünetei is elmúlhatnak a beavatkozást követően.

A műtét körülbelül 20 percig tart és fájdalommentes!

Rendelőnkben szívesen látjuk a fogorvos kollégák által szájsebészeti, implantológiai műtét vagy akár csak panoráma röntgen készíttetésének céljával küldött pácienseket is, akik a szakmai konzílium és az elvégzett beavatkozás után természetesen saját kezelőorvosuknál folytathatják fogorvosi kezeléseiket.

A rezekcióhoz kapcsolódó beavatkozásról, vagyis a gyökérkezelésről itt olvashat.


Kapcsolat

phone +36 30 2222 777 mail info@dentus.hu location 1124 Budapest, Kiss János altb. u. 52.
Hétfő 8-18 óra
Kedd 8-18óra
Szerda 8-18 óra
Csütörtök 8-18 óra
Péntek 8-13 óra
Szombat zárva
Vasárnap zárva

Kérjen időpontot

© 2021. A DENTUS - A fogorvos weboldal teljes szöveges tartalma, képi megjelenése szerzői jogvédelem alatt áll és az üzemeltető tulajdonát képezi.
Azok közlésre történő felhasználása, másolása a tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül eredeti vagy átírt formában is tilos.

Adatvédelmi nyilatkozat (Dentus Magyarország Kft. által üzemeltetett honlapokra vonatkozóan)

A jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használunk. A weboldal használatával hozzájárulását adja a cookie-k tárolásához és felhasználásához.